ANDA TANYA, SAYA JAWAB :

Sharing is Caring!

ANDA TANYA, SAYA JAWAB :

Soalan :

(1) Kebanyakkan kafeteria tidak menjaga kebersihan..lihat sajalah gred yang diberi oleh Majlis Perbandaran Batu Pahat baru2 ni.Keseluruhan kafe di TDI mendapat gred c…Sesuatu mengecewakan…

(2) lagi satu saya cadangkan ialah pembinaan koridor antara G3 dan tdi..dan koridor dari arked ke G3

Jawapan :

(1) Merujuk lampiran 1, pihak MPP telah membawa isu ini ke pengetahuan setiap Kolej Kediaman. Aduan ini berdasarkan statistik berdasarkan soal selidik yang telah dijalankan seperti lampiran 2 yang di beri. Walaubagaimanapun, pihak MPP akan mengambil inisiatif dengan membawa isu ini ke pengetahuan Jawatankuasa Kebersihan Kafetaria yang di pantau oleh Pihak Kesihatan Universiti. Sepertimana maklum, tindakan akan di ambil sekiranya pengusaha ingkar dalam memastikan kafeteria dalam keadaan bersih. Dalam kes pada tahun lepas, Pengusaha kafeteria di KKTSN telah ditamatkan kontrak kerana masalah kebersihan, apa yang dapat warga kampus membantu kami ialah dengan memberi bukti seperti gambar bagi mengukuhkan dakwaan tersebut. Saudara boleh merujuk kepada saudara Agilarajan A/L Selvarajah, Pengerusi Jabatan Hal Ehwal Kolej Kediaman MPP dalam hal ini di talian 013-7140395. Terima kasih.
“PENGGERAK AGENDA MAHASISWA”

Lampiran 1

Lampiran 2


…………..KKTF……………………… KKTSN…………

………………KKTDI……………………. KKP………….

(2) Berkenaan isu pembinaan laluan susur gajah berbumbung antara KKTDI-G3-ARKED adalah kesinambungan perjuangan MPP yang lepas. Pihak MPP pasa sesi ini telah meneruskan agenda ini, di mana pembinaan Fasa 1 melibatkan laluan berbumbung G3 ke Arked baru sahaja dalam proses penutupan tender. Manakala dari KKTDI-KKTF ke G3 dalam proses buka tender. Kesemua projek ini dijangka siap pada akhir tahun ini menurut kenyataan pegawai PPH. Proses ini sememangnya memakan masa kerana melibatkan banyak proses pembinaan seperti rekabentuk dan prosedur-prosedur kejuruteraan yang harus di lalui. Semoga pihak mahasiswa dapat bersabar. Terima kasih kerana bertanya. di sini juga saya lampirkan pelan kampus asal dan juga lakaran kasar laluan tersebut. Harus di ingat, ianya merupakan lakaran kasar berdasarkan keterangan yang telah diberikan kepada saya. Terima kasih.

Lampiran

Pelan Kampus :

Biru ( Parking Motosikal Berbumbung )
* Jangkaan siap awal bulan 6
Merah
( Lakaran kasar Laluan Susur Gajah Berbumbung)
* Jangkaan siap akhir tahun
Hijau
( Kiosk berhampiran Hentian Dataran Kawad)
* Jangkaan siap sebelum konvokesyen


Sharing is Caring!

Comments: 2

Leave a comment