Isu-isu penting perbincangan MPP bersama Datuk NC pada 31 Mac 2009…

Sharing is Caring!

1) Perbincangan mengenai isu Majlis Konvekesyen ke-8 UTHM ura-ura dipindahkan ke PERSADA, Johor. MPP telah menyatakan pendirian untuk mengekalkan Majlis KOnvokesyen di UTHM. Datuk NC telah bersetuju dengan pandangan MPP tetapi telah meletakkan syarat iaitu :-

(a) Hanya seorang sahaja daripada ibu bapa yang dibenarkan masuk ke dewan atas dasar kapasiti dewan yang kecil untuk menampung jumlah orang.

(b) Kenderaan akan diletakkan di suatu tempat khas. Pengangkutan bas akan disediakan daripada tempat letak kenderaan ke dewan.

2) Perbincangan isu penempatan masjid baru, pihak MPP telah di jelaskan bahawa mesyuarat penentuan kedudukan masjid di UTHM akan ditentukan oleh fatwa negeri Johor sepenuhnya pada 10 April 2009. Pihak MPP merasakan isu ini haruslah diselesaikan melalui bidang kuasa yang sepatutnya iaitu Majlis Fatwa Negeri Johor.

3) Isu-isu lain adalah seperti isu sosial membabitkan beberapa tangkapan khalwat mahasiswa/i UTHM, isu pengangkutan, Kebajikan dan peruntukkan kelab, Harga dan kebersihan Kafe, Kelengkapan bilik MPP dan Kelab dan kebajikan Ahli MPP.


Sharing is Caring!

Comments: 5

Leave a comment