Perjuangan YDP MPPUTHM Sesi 08/09

Sharing is Caring!

1) Berjaya meminda jadual pengangkutan yang lebih realistik dan pemantauan pengangkutan melalui 4 Stesen oleh Pengawal keselamatan UTHM.

2) Cadangan daripada MPP mengenai pembinaan tempat letak motosikal berbumbung di kolej-kolej kediaman telah berjaya di mana pembinaan Fasa 1 melibatkan pemasangan di 4 lokasi iaitu di KKTF & KKTDI sudah bermula pada 30 Mac 2009.

3) Perjuangan MPP lepas mengenai pemasangan Astro di kolej-kolej kediaman telah diluluskan pada bulan Februari tetapi hanya 3 channel diluluskan oleh pihak universiti. Pihak MPP sesi ini telah membuat rayuan untuk mendapatkan tambahan 4 channel lagi dan keputusan akhir 6 channel telah diluluskan. Pemasangan Astro akan bermula pada 7 April 2009 tetapi lokasi pemasangan yang pertama tidak dimaklumkan lagi.

4) Perjuangan MPP mengenai cadangan menyediakan akhbar di hentian menunggu van dan bas di kolej-kolej kediaman dalam peringkat akhir kelulusan….

5) Perjuangan MPP untuk kebajikan bilik-bilik kelab juga dalam penelitian pihak TNC HEPA…..

6) Pihak MPP dalam proses cadangan draf untuk mewujudkan harga lantai dan siling bagi makanan di semua kafetaria di dalam kampus dan kolej-kolej kediaman dengan mengambil modul daripada UTM. Selaku YDP, saya telah menghantar 7 org ahli MPP ke UTM pada 14 Mac untuk mempelajari mekanisme penyelarasan harga makanan yang telah berjaya di UTM.


Sharing is Caring!

Leave a comment