Sharing is Caring!

ANDA TANYA, KAMI JAWAB

95 kafeteria perwira??? [ by student perwira on Wed 05th Aug 09, 2:47pm]

salam..
aduan sy adalah berkenaan dgn cafe di perwira,semenjak penutupan cafe ini kami pelajar yg tinggal di perwira mengalami kesukaran untuk membeli makanan. bagi pelajar yang mempunyai kenderaan sendiri bukanlah menjadi suatu halangan tapi bagi kami yang tidak mempunyai kenderaan sendiri mengalami masalah untuk membeli makanan di luar kolej kediaman ini. memang betul terdapat 1 buah kedai makan yg menjual makanan tengahari dan 2 kedai makan yg menjual makanan panas pd waktu malam, tapi kedai ini tidak dapat menampung pelajar kolej kediaman perwira yg seramai 8 ratus lebih pelajar.
sy harap cafe di perwira dapat dibuka dengan segera dan tender yg lebih baik berbanding dgn tender sebelum ini.
terima kasih.

Jawapan :

Salam perpaduan.

Bagi masalah tentang penutupan kafe di kolej kediaman Perwira, pihak MPP telah mendapat maklum bahawa penutupan ini adalah disebabkan oleh kontrak katering yang lama telah tamat. Oleh sebab itu, pihak HEP telah menjual tender untuk katering-katering membuka kafe di kolej kediaman perwira. Namun, belum ada catering yang layak. Bagi masalah kesukaran membeli makanan, pihak pejabat kolej kediaman akan mencari peniaga sementara untuk membekal dan menjual makanan di kafe kolej perwira terutamanya pada waktu bulan Ramadhan iaitu pada waktu berbuka dan waktu sahur supaya pelajar boleh membeli makanan dengan mudah. Sekian harap maklum.

93 broken aircond [ by regular visitor on Tue 04th Aug 09, 3:03pm]
the aircond in the library(above pejabat bendahari) is broken. the condition becomes hot especially in the evening. now, they depend entirely on fans. please take action a.s.a.p

Jawapan :

Berhubung dengan masalah aircond yang rosak di library, pihak MPP telah membuat tinjauan dan membuat laporan aduan kerosakan ke Pejabat Pembangunan dan Pengurusan Hartabina (PPH) dan seorang juruteknik dari bahagian pengurusan harta, Unit Mekanikal telah pergi membuat pemeriksaan, didapati tali sawat (belt)yang memusingkan turbin kipas dibahagian utama alat penghawa dingan telah terputus. Sehubungan dengan itu, pihak PPH akan mengambil tindakan segera dengan memperbaiki alat penghawa dingin tersebut. Pihak PPH juga meminta pelajar bersabar kerana kerja membaik pulih alat penghawa dingin tersebut akan mengambil masa sedikit. Harap maklum. Sekian.


Sharing is Caring!

Leave a comment